Nicaragua - zrnková káva 250g
Káva v Nikaragui se obvykle pěstuje na menších farmách, obvykle menších než 10 hektarů. Kávovníky jsou vysazeny ve stínu vyšších stromů, což zlepšuje kvalitu kávy a chrání půdu před erozí. Země původu Nicaragua (Jinotega a Matagalpa)
Chuť kakao, sladký pomeranč, čokoláda, karamel
Zpracování promyté
Nadmořská výška 1200-1600 m n.m.
Pražení střední (espresso)
100% Arabika
Acidita
Aroma
Tělo
Detailní popis produktu
Nicaragua je jedním z největších producentů kávy ve Střední Americe a pěstování kávy je důležitou součástí ekonomiky země. Většina kávy se pěstuje na vysočině, zejména v oblastech Matagalpa, Jinotega a Nueva Segovia. Káva v Nikaragui se obvykle pěstuje na menších farmách, obvykle menších než 10 hektarů. Kávovníky jsou vysazeny ve stínu vyšších stromů, což zlepšuje kvalitu kávy a chrání půdu před erozí. Obvykle vysazují na kopcích, aby byly chráněny před přímým sluncem a byly vystaveny dostatečnému množství srážek. Zrna se sklízejí ručně a poté se odstraní dužina, aby se získala kávová semena. Semena se pak suší na slunci nebo umělým sušením. Kvalita nikaragujské kávy je obvykle velmi dobrá, s bohatou chutí a vůní.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Espresso |
---|---|
Typ: | espresso, čokoládová |