Guatemala Decaf - SWP ( SWISS WATER PROCESS ) 250g

 V tomto šálku ucítíte mladé citrusové plody a tmavou čokoládu.

ikony mini5     Země původu   Guatemala
     Chuť    citrusové plody, tmavá čokoláda
ikony mini6   Zpracování    promyté
ikony mini     Nadmořská výška    Guatemala SHB (Strictly Hard Bean)
ikony mini2    Pražení   středně tmavé (espresso, french press)

100% Arabika

Acidita     
Aroma    
Tělo         

Položka byla vyprodána…
280 Kč 250 Kč bez DPH 280 Kč / 1 ks
Dostupnost: Momentálně nedostupné
Guatemala Decaf - SWP ( SWISS WATER PROCESS ) 250g

Detailní popis produktu

Guatemala SWP SHB EP bez kofeinu SHB Swiss Water Process (SWP) představuje všechny chuťové vlastnosti, které hledáme.

V této bezkofeinové kávě ucítíte hodně čokolády a ovoce. Strictly Hard Bean (SHB) určuje nadmořskou výšku, ve které byla káva vypěstována. Musí být vypěstována při 1200 metrů nad mořem nebo vyšší, které mají být považovány za SHB. Vyšší nadmořská výška a nižší teploty to znamenají, že plody kávy dozrávají pomaleji.

Mladí spotřebitelé jsou v této době hnacím motorem pro pěstování kávy a očekávají hodně kvalitní kávu bez kofeinu, které jsou často dohledatelné a certifikované. Poptávka po kvalitnější bezkofeinové kávě poslední dobou roste.

Swiss Water Process: Vodní cesta k bezkofeinu

Metoda Swiss Water Process využívá princip osmózy a difúze ke zbavení zrn kofeinu, přičemž zachovává jejich aromatické sloučeniny.

Jak to funguje? U tohoto procesu se nejprve zelená zrna napaří, aby se otevřela jejich struktura. Pak se zrna vhodí do horké vody, která vyextrahuje kofein – a zároveň i veškeré látky, které tvoří chutě a aromata. Z tohoto roztoku plného kofeinu a dalších látek následně pomocí aktivního uhlí odstraníte kofein a vznikne tzv. Cafeine-free Green Coffee Extract.

Když tímto extraktem promyjete nová zelená zrna, „vypustí“ se z nich pouze kofein, protože ostatní látky už roztok obsahuje. Když roztokem několikrát promyjete zelená zrna, získáte bezkofeinovou kávu. 

Po každém promytí zároveň získáváte čistý kofein, který se může dál prodat buď do farmacie, nebo společnostem, které tvoří energy drinky.


Výhody
Nechemický proces: lidem zní „Swiss water“ dobře, protože je potřeba „jen“ voda
Minimální ztráta chuti